Nokia E90 - hledám plnohodnotnou navigaci a formu instlace
Autor
Zpráva
fAUSty
Začátečník
Model telefonu: Nokia E90
Reputace: 0
Nokia E90 - hledám plnohodnotnou navigaci a formu instlace
Zdravím,
ze šuplíku jsem vyhrabal starou Nokiu E90, chtěl by jsem ji používat jako můj záložní telefon a jako navigaci do auta. Jenže nevím jak je to teď s těmi všemi certifikáty a hackováním. Čtu, že to už nejde. Proto se chci zeptat, jakým způsobem lze dostat do Nokie E90 plnohodnotnou navigaci (Garmin, Tom Tom, atd.)? Případně pokud dáte nějaký návod, tak budu moc rád
Naposledy upravil fAUSty dne 13 kvě 2012, 10:53, celkově upraveno 1
13 kvě 2012, 07:45
prokop
ForumNO Helper
Model telefonu: N E61 + N E71, -N5800Shit
Reputace: 105
Re: Nokia E90 - navigace
Taky zdravím. No, pane jo
Asi takhle: rádi poradíme uživatelům, kteří projeví aspoň špetku vlastní iniciativy. Nejsme ale placený helpdesk, abychom radili kdejakým lenochům a ignorantům
fAUSty píše:
Jenže nevím jak je to teď s těmi všemi certifikáty a hackováním.
Hack Hall je tu podle tebe k čemu? Nenamáhal ses trošku se tu rozhlédnout, a rovnou jsi sem vysypal svoje žádosti . Doporučuju Norton Hack.
fAUSty píše:
jakým způsobem lze dostat do Nokie E90 plnohodnotnou navigaci (Garmin, Tom Tom, atd.)?
Třeba koupit a nainstalovat Na TomToma radši zapomeň, pokud ho chceš používat jako plnohodnotnou navigaci. Mapy do TomToma pro Symbian přestal výrobce díky zlodějům aktualizovat asi před 5 lety, podobně jako třeba Navigon nebo Route 66. Také Sygic Mobile výrobce pro Symbian s60v3 a S60v5 přestal výrobce nedávno vyvíjet a podporovat - nicméně stále je, a zřejmě ještě nějaký čas bude patřit mezi nejlepší symbianové navigační aplikace.
Případně pokud dáte nějaký návod, tak budu moc rád
PS: uprav si prosím název tématu. Uznávám, že je přece jen o něco lepší než některé názvy od jistých nemyslících pánů mistrů níže, ale tenhle taky nikomu nic moc neřekne.
V žádostech o radu při potížích s telefonem prosím uvádějte podrobný popis situace a přesné chybové hlášky. Máte-li problém s konkrétní aplikací, návodem apod, uvádějte prosím link.
Jinak hledejte pomoc u jasnovidců. Apple, Nokia a Micro$oft odnaučují lidi používat hlavu. Hack Symbianu znamená plný přístup do složek C(D, E, F):/private/, /resource/ a /sys/. Nic víc, a nic míň.
13 kvě 2012, 09:41
fAUSty
Začátečník
Re: Nokia E90 - hledám plnohodnotnou navigaci a formu instlace
Díky za reakci, jinak co se týče vyhledávání, tak jsem tu byl zhruba před 2 týdny a v několika tématech se psalo, že hacky nefungují, zkoušel jsem i googlovat různé možnosti, ale jelikož jsem se k této platformě vrátil po 4 letech, tak je toho na mě trochu moc. Dřív jsem vlastnil Nokiu N95, kde jsem provozoval Garmina, nyní bych preferoval nějaký free způsob, jak tam navigaci dostat a používat. Předpokládám, že je k tomu tedy nutný hack, zkouknu ten co jsi mi doporučil. V hack hall jsem opravdu nebyl, pouze jsem hledal témata s touto problematikou a jelikož byly všechny minimálně 2 roky staré, tak jsem raději svůj dotaz vznesl sem.
Jinak se omlouvám za svou neomalenost, každopádně děkuji za vyčerpávající info
P.S.: Placený helpdesk není špatný nápad
13 kvě 2012, 10:59
prokop
ForumNO Helper
Model telefonu: N E61 + N E71, -N5800Shit
Reputace: 105
Off topic:Napřed se i já omlouvám za svou neomalenost . Prostě to ve mně po přečtení tvého příspěvku začalo vařit (a dosud je to dost horké )
A teď k tomu tvému hledání "menší rozbor" :
fAUSty píše:
V hack hall jsem opravdu nebyl, pouze jsem hledal témata s touto problematikou a jelikož byly všechny minimálně 2 roky staré...
Sorry, ale pohádku se všemi tématy s touto problematikou minimálně 2 roky starými vyprávěj malým dětem Zajímalo by mě, co jsi propánakrále zadal do vyhledávače, nebo jak jsi to vlastně hledal . Koukej, jak je to jednoduché: napsal jsem do vyhledávače prostě slovo "hack", a v téhle chvíli na 20. pozici (po tomhle postu už to bude 21., a za 14 dní asi zase na trochu jiné pozici - ale pořád ještě budou výsledky hodně podobné) je přesně to téma, které potřebuješ. Tedy Norton hack, s datem založení 12.2.2012 a datem posledního postu 3.3.2012 (všimní si, že jsem opravdu zadal jen "hack"). A to nemluvím o těch výsledcích před tímto, ve kterých je na to téma taky odkaz (3x "Hack Belle",1x "Led torch i s60v5", 1x "Návod jak zprovoznit ForumNO Genialsis"), nebo tam o něm aspoń zmínka (5x "pomoze N8 novy FW?") Všechny tyhle výsledky jsou z letošního roku Takže když se to vezme kolem a kolem: kdybys před založením tohoto tématu prostě napsal do vyhledávače slovo "hack", tak by tě nedovedlo k tomu co hledáš, jen 9 z 25 výsledků vyhledávání slova "hack" na první straně výsledků . A to nemluvím o možnostech pokročilého vyhledávání, kde bys asi vyloučil nesymbianové sekce, pokec, hry atd, nebo bys dal třeba vyhledávat jen v názvech příspěvků apod. (kapitola sama pro sebe jsou vyhledávače Google, Yahoo či Seznamu . Všechny by tě během chvilky taky dovedly k tomu co potřebuješ, takže by mě opět zajímalo, co jsi vlastně googloval . Schválně: zadej bez jakýchkoli dalších parametrů třeba "Hack Symbian" ).
fAUSty píše:
v několika tématech se psalo, že hacky nefungují
A co v těch zbylých?
fAUSty píše:
P.S.: Placený helpdesk není špatný nápad
No problem, jsi li z Prahy nebo okolí: napiš mi SZ nebo mail s pozvánkou na pár žejdlíků a krabičku cigár . To si já představuju v tomhle případě jako "placený helpdesk" (v případě těch navigací vem ssebou radši noťas. Ne že by to bez něj nešlo, ale bylo by to jednodušší). Tuhle praxi občas provozuju už několik let k oboustranné spokojenosti - pomineme-li následný ranní bolehlav , a párkrát se z toho vyklubala i dlouhodobější spolupráce v jiných oblastech, nebo i kamarádství (=další tahy )
offtopic in offtopic Kdepak vyčerpávající info, jen nástin ("vy mne ještě neznáte, ale až vy mne poznáte.... "). Vyčerpávající info by vypadalo úplně jinak - já psychicky i fyzicky vyčerpaný při psaní, ty při čtení, a bylo by tu toho "kapánek" víc
V žádostech o radu při potížích s telefonem prosím uvádějte podrobný popis situace a přesné chybové hlášky. Máte-li problém s konkrétní aplikací, návodem apod, uvádějte prosím link.
Jinak hledejte pomoc u jasnovidců. Apple, Nokia a Micro$oft odnaučují lidi používat hlavu. Hack Symbianu znamená plný přístup do složek C(D, E, F):/private/, /resource/ a /sys/. Nic víc, a nic míň.
13 kvě 2012, 17:33
fAUSty
Začátečník
Jasně, jenže já nehledal hack, ale navigaci, při čemž při zadání klíčových slov: "navigace E90" mi to opravdu vyhodilo pár příspěvků z roku 2007 a 2008 Google víceméně to to samé, nebo když už se jednalo o něco funkčního, tak to bylo podmíněno nějakým certifikátem nebo hackovací procedurou, která již byla nefunkční. Co se hacku týče, tak to uznávám, ale já pamatuju, kdy jsem si programem v mobilu ocertifikoval instalačku a tu nainstaloval bez problémů do telefonu, tak je toho na mě moc:D Ale díky za konkrétní tip Jinak jsem objevil navigaci Ndrive, která nepotřebuje hack, na N95 funguje, tak to vyzkouším i na E90
Takovej hepdesk znám )) bohužel nejsem z Prahy ale přes půl republiky ze Zlína Snad někdy až budu mít cestu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru