Pravidla fóra Pravidla podpisové politiky Pravidla uploadu Lišta pravidel Hodnocení uživatelů Heslování archivu Vkládání obrázku

Lišta pravidel
Pravidla fóraPravidla uploaduPravidla podpisové politikyHodnocení uživatelůHeslování archivuCertifikaceVkládání obrázku
Statistiky uživatele: Statistiky fóra:
Vítejte na ForumNO uživateli  Anonymní NEJSTE PŘIHLÁŠEN!! Celkem příspěvků: 151398
Poslední návštěva:  - Hodnost:  - Celkem členů: 31077
Varování:  - ID uživatele:  - Nejnovějším uživatelem je wlett
Celkem příspěvků:  - Registrovat
Reputace:  -

FN News- Váš ForumNO bulvární plátek - NOVÉ ČLÁNKY

Dacesilianas Free WoW server
Právě je 07 zář 2010, 05:46

Bookmark and Share

Pravidla fóra

Chovejte se tady prosím slušně a dodržujte všechna pravidla fóra: PRAVIDLA FÓRA, PRAVIDLA UPLOADU. Také prosím používejte VYHLEDÁVÁNÍ, než se na něco zeptáte.
PRO SVÉ TÉMA V SEKCI PORADNA VOLTE NÁZEV CO NEJLÉPE ODPOVÍDAJÍCÍ VAŠEMU PROBLÉMU- NIKOLI "POMOOOC" A PODOBNÉ.
HESLA K UPLOADŮM FUNGUJÍ NA 99,9% VŽDY A NACHÁZÍ SE NALEVO OD PŘÍSPĚVKU POD UŽIVATELSKÝM AVATAREM A INFORMACEMI! Chyba může nastat při jejich špatném kopírování a proto zkuste hesla POZORNĚ OPSAT RUČNĚ, než začnete hlásat jejich nefunkčnost.
Značně nám tímto vším ulehčíte práci a sobě případné potíže. Děkujeme. Tým ForumNO.net

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Nové - "Získání certifikátu na cer.opda.cn" 
Autor Zpráva
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Telefon: N97 Black v. 22.0.110 Hacked
Reputace: 42
Příspěvek Nové - "Získání certifikátu na cer.opda.cn"

Na OPDA došlo k jedné výrazné změně a to takové že si certifikát můžete stáhnout hned za poplatek nebo za 3-5dní bez zaplacení.

Nyní na OPDA přibyla položka Help! kde je v obrázkovém grafu znázorněno co vše tam lze provádět. Každopádně přidání anglické verze usnadňuje uživatelům pohyb při zadávání žádostí.

OPDA má občas výpadek a projevuje se to tím že jejich stránka není buď vůbec přístupná nebo vytvoření certifikátu trvá déle než obvykle. V takovém případě je zbytečné žádat o radu. Jde jen trpělivě čekat až se OPDA opět zprovozní :wave:

Obrázek Vytvoření certifikátu na OPDA:

• Návod prosím čtěte celý ať se vyhnem případným dotazům ohledně něčeho co je v něm obsaženo a popřípadě můžete upozornit na chyby, nedostatky atd.
  • Certifikát slouží k podpisu unsigned aplikací které při instalaci vyhodí chybovou hlášku "Chyba certifikátu. Kontaktujte dodavatele aplikace."
  • Certifikát má platnost 3roky a můžete s ním podepsat tolik aplikací kolik chcete.
  • Jestliže z nějakého důvodu přijdete o svůj certifikát tak si ho můžete znovu na OPDA vyzvednout z jakéhokoliv účtu. Stačí postupovat dle návodu, vše probíhá stejně až na to že si hotový certifikát můžete stáhnout hned.
  • Otevřete tuto stránku:

http://cer.opda.cn/en/index.php

• Vpravo nahoře klikněte na označené pole pro Registraci nebo Přihlášení pokud už máte na OPDA účet. Registrace s dřívějška normálně platí a dostanete se na svůj účet pro vyzvednutí již dříve vytvořených certifikátů :wink:

Obrázek

• Vyplňte údaje a potvrďte kliknutím na Register.

Obrázek

• Bude následovat okno o úspěšné registraci.

Obrázek

• Poté vás to vrátí zpět do okna registrace. Toto ignorujte a klikněte na okno pro přihlášení viz. screen č. 1 a přihlaste se.

Obrázek

Obrázek

• Po přihlášení pokračujte podle screenů.

Obrázek

Obrázek

• IMEI zjistíte zadáním kódu :*: :#: :0: :6: :#:
  • Do pole - poznámka vepište text jakým chcete pojmenovat tuto událost. Např. sulda2 N85, ale záleží na vás a vaší fantazii :D
  • Klikněte podle screenu na potvrzení žádosti a bude krátce následovat okno viz. screen.

Obrázek

• Pak už hotová žádost která čeká na vyřízení, označená červenou šipkou.

Obrázek

• Pokud to nebude tak jak na screenu tak je někde chyba, např. špatně zadaný údaj v žádosti.

• Nyní zbývá už jen čekat až bude certifikát hotov. Za 12-24hod. (pokud není na OPDA zásek, pokud ano je třeba trpělivě čekat) opět otevřete OPDA z odkazu na začátku návodu. Pokud nebudete přihlášeni tak se přihlaste a po úspěšném přihlášení se vám rovnou otevře stránka s certifikáty. Jestli však budete při vstupu již přihlášeni stačí kliknout na My Certificates

Obrázek

• Hotový certifikát je označen zelenou fajfkou a úplně v pravo je možnost stažení souborů cer. a key. viz. screen.

Obrázek
  • Nyní přibyla již zmiňovaná platba při stažení hned nebo možnost čekat 3-5dní na stažení zdarma.

Obrázek

• Poslední dobou se stává že OPDA má přes víkend pauzu a proto ti co si podají žádost od čtvrtka odpoledne do neděle se mohou dočkat až v pondělí.
  • Doufám že je to srozumitelný a pokud s tím budete mít problém tak se ozvěte a v rámci volného času vám s tím pomohu. Enjoy :wink:
  • K samotné certifikaci použijte pro podpis aplikace v mobilu aplikaci SignSis (v telefonu bude pod názvem Mobole Signer) a v počítači používejte SignSIS-GUI. Pokud vám při podpisu v mobilu zahlásí Error při zadání souboru key tak je to chyba zmiňovaného souboru key a je třeba podepisovat jen v PC za pomoci SignSIS-GUI.
  • Pokud by se vám stalo že po stažení cer a key budou mít tyto soubory např. takovýto tvar opda.cn_N97_laban jednoduše je přejmenujte na opda.cer a opda.key
  • Ještě si stáhněte tento rar, najdete v něm vše potřebné pro certifikování, hack + návod.

http://rapidshare.com/files/313923644/Certifikace_a_navod.rar
    http://www.edisk.cz/stahni/23253/Certifikace_a_navod.rar_2.5MB.html

• Fórum OPDA naleznete na odkazu:
    http://bbs.opda.cn/

• Pokud mě budete žádat o pomoc tak prosím vás uvádějte detailně svůj problém. Např. když vám tel. hodí chybovou hlášku při instalaci vámi podepsané aplikace, je třeba napsat hlášku přesně a celou. Těch hlášek je několik a každá má svůj význam :idea:

Autor: šulda

Naposledy upravil šulda dne 26 čer 2010, 17:03, celkově upraveno 27

31 črc 2009, 11:53
Main Admin
Main Admin

Telefon: Nokia N95 & Nokia N95 8GB
Heslo k uploadům: Raptor.ForumNO.net
Reputace: 212
Příspěvek Re: Nové - "Získání certifikátu na cer.opda.cn"
Povýšil Ti to někdo jiný, nicméně jsem právě vyměnil odkaz na Certifikaci v Liště pravidel. Děkujeme za návod, skvělá práce. R+

31 črc 2009, 17:56
Profil E-mail ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Začátečník
Začátečník

Telefon: n85
Reputace: 0
kde je chyba, když mi při loginu píše že je špatně jméno nebo heslo? To mi má přijít nejdřív nějaký potvrzení na mail? Já už se registroval včera a na mail mi nic zatím nepřišlo. Dík za pomoc!

05 srp 2009, 09:59
Profil E-mail
Main Admin
Main Admin

Na většině fór to tak při registraci chodí. Zkus omrknout svůj SPAM koš. Třeba sae tam válí.

05 srp 2009, 12:13
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Chyba bude u těch přihlašovacích údajů. OPDA aktivační email nepoužívá.

05 srp 2009, 19:12
Začátečník
Začátečník

jak chyba u aktivačních údajů? zadávám to, jak jsem se registroval! HELP ME!

06 srp 2009, 09:01
Profil E-mail
Main Admin
Main Admin

Registrační a aktivační je poměrně velký rozdíl. Šulda je co se týče certifikací profesionál a pokud říká, že aktivační email OPDA nepoužívá, tak jej nepoužívá. Každopádně zřejmě děláš někde chybu. BTW jak Ti máme v tomto pomoct?

06 srp 2009, 11:17
Začátečník
Začátečník

tak jsem se registroval ještě asi 4x pokaždý na jiný mail a až konečně ten pracovní mi to vzalo a vše běží v pohodě. Děkuji za trpělivost se mnou!

06 srp 2009, 12:02
Profil E-mail
Main Admin
Main Admin

Hlavně, že už vše funguje :)

06 srp 2009, 12:08
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Tak jednak díky za uznání a můžu jen napsat že někdy řeším různé problémy. Před chvílí např. prosbu o pomoc kdy OPDA hlásí že pro dané IMEI už certifikát existuje. Jde o novou 5800XM a i já sem si to samozřejmě ověřil a je to tak. Zkusil sem údajně hotový certifikát na OPDA vyzvednout ale není tam :roll: Nechám ho samozřejmě na OPDA vytvořit jinak a je po problému, ale je vidět že opravdu nic není dokonalé. No a s tou registrací byl problém u emailové adresy jen na začátku provozu tohoto nového systému pro žádosti o certifikáty což dávám na vrub rozjezdu a technickým problémům s tím spojeným. Během pár hodin se začalo dát registrovat na jakoukoliv emailovou adresu a to trvá do teď. Nerad říkám na sto procent protože tak pracuje jen smrt takže na 99% to na OPDA takto stále funguje, před půl hodinou sem dělal registraci podobnýmu případu jako je tady uveden (nebylo to poprvé) a bez problémů 8) Jediný omezení na který se dá při registraci na OPDA narazit je to že z jedné IP se můžete registrovat jednou za osm hodin čili se zaregistrujete v šest ráno a znovu vás to s té IP na registraci pustí až ve dvě odpoledne a to je třeba i tvůj problém.

06 srp 2009, 12:54
Začátečník
Začátečník

Telefon: N95
Super vsetko funguje na 5800 fw 30.0.011 Sulda dik moc :super: :super: :super:

06 srp 2009, 13:00
Profil E-mail
Main Admin
Main Admin

to šulda:
S tím, že pro dané IMEI již byl vytvořen certifikát a přitom na OPDA ke stažení není se setkalo víc lidí, co jsem tak slyšel. Třeba konkrétně P4WLYK tak dopadl. Nejradši bych přišel na způsob, jak dělat certifikáty sám. Bylo by po problému :D

06 srp 2009, 14:24
Začátečník
Začátečník

Telefon: 6220c
Zdravim,
taky jsem zkoušel všechy možné způsoby jak na mojí nokii 6220 classic dostat navigaci (novej symbian). Pokayde problem s certifikátem, ani tady jsem nebyl nějak úspěšným. Aplikace S603rdSigner mi nepomohla a tak jsem doufal v cer na webu
http://cer.opda.cn/en/index.php.
Bohužel taky bez úspěchu. Zaregistroval jsem se ... nalogovat se mi povedlo až po 5 registraci. vše sem tam naklikal a čekal na cert, bohužel ted se nemuzu na ten acc lognout a na nove registrace ktere vytvarim se nemuzu lognout.

MUZE MI PROSIM NEKDO PORADIT NEJAKEJ ZPŮSOB JAK TEN CERT ZÍSKAT JINAK? ... PLS PORADTE

Naposledy upravil darth.hokro dne 08 srp 2009, 23:12, celkově upraveno 1

link do CODE

08 srp 2009, 23:04
Profil E-mail
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Pokud máš takové problémy tak mě požádej formou soukromé zprávy a pro urychlení mi v ní hned napiš IMEI telefonu pro který chceš certifikát.

Edit:
OPDA je už delší dobu nedostupné takže opět bohužel zbývá jen čekat.

10 srp 2009, 03:26
Začátečník
Začátečník

Telefon: N86 8MP microSD 16Gb, fw 22.043
Heslo k uploadům: sohaj.ForumNO.net
tak OPDA už zase jede, nicméně žádost o cert, kterou jsem posílal v pátek zatím nevyřídili, zřejmě díky výpadku....

10 srp 2009, 06:21
Začátečník
Začátečník

Telefon: 6220c
jj i mě se dokonce povedlo přohlásit, což je divný..... ale hlavně že to jede

10 srp 2009, 07:18
Profil E-mail
ForumNO Helper
ForumNO Helper

koudycz: Tady je citace PM kterou sem ti právě poslal. Snad si s toho vezmou něco i ostatní. A PM už mi prosím neposílej. Myslím že už jich bylo dost 8)
šulda píše:
Tak přesně takový jako jsi ty mě od týhle služby odrazují :evil: Zadávám certifikáty na OPDA jinak než je v návodu, ale když OPDA nejede tak se hold musí čekat. Ráno kolem šestý ještě nejelo a teď už jo ale certifikáty samozřejmě nevytvářely takže teď toho mají mraky a bude chvíli trvat než uspokojí poptávku. Brečíš že ti to nejde a najednou máš svou vlastní žádost na OPDA. Můžeš mi říct proč sem to pro tebe dělal :roll: Místo toho sem mohl dělat něco užitečnějšího. OPDA ti žádost vzalo jen díky tomu že jak už sem psal, dávám to tam jiným způsobem. Jinak by ti dali hlášku že už pro toto IMEI cer je. Takže se s tebou loučím a certifikát si už vyzvedni sám :wave:

10 srp 2009, 09:10
Pokročilý
Pokročilý

Telefon: N 5800 XM
Šuldo, jsi génius!

13 srp 2009, 18:27
Začátečník
Začátečník

Telefon: E51
Heslo k uploadům: Frantapovidlo.ForumNO.net
Reputace: 1
nejde se registrovat, tlačítko register není aktivní :)

31 srp 2009, 20:25
ForumNO Helper
ForumNO Helper

jj na OPDA je opět zásek. Píšou že to půjde později, kdy u nich znamená později neví podle mě ani oni sami :( Většinou se to po víkendu rozjede.

01 zář 2009, 02:48
Začátečník
Začátečník

Stala sa mi taka neprijemna vec vsetko som zadal spravne az na model telefonu namiesto n97 som zadal n79 neda sa to uz vymazat a ani pod inym loginom to nebere myslite si ze mi to ocertifikuju spravne ked maju spravny imei?

26 zář 2009, 10:21
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Model telefonu se uvádí jen jako informativní bod. Pokud si zadal správné IMEI tak certifikát bude v pořádku ;)
Když sem nechával vytvářet certifikáty tak sem vždy chtěl vědět model telefonu jen kvůli tomu že sem ho kdysi nechal udělat jednomu žadateli z kterého pak vypadlo že to má na N70 (to už byl cer hotov) a když sem mu napsal jak se věci mají tak mi rozhořčeně odpověděl že tedy podepsal aplikaci ale nainstalovat do N73 kterou má kamarád stejně nešla :roll: No co vám mám povídat s tý tuny žádostí :lol:

26 zář 2009, 15:23
Začátečník
Začátečník

Telefon: 5800XM
Heslo k uploadům: lachtan86.ForumNO.net
Reputace: 3
jakto ze mi zmizely vsechny certifikaty z My Certificate na cer.opda.cn?? mel sem tam dost mobilu a ted je to fuc.. nesetkal se s tim nekdo? posledni certifikat mi tam vytvareli pred cca 14dny :( este ze je mam vsechny zazalohovany v kompu..

EDIT: tak sem tam k nim mrknul na forum a koukam ze nejsem sam..taky tam nekomu zmizely certs jak upravovali ten zadavaci form (uz nechtej zadny tel cislo).. sou to kluci čínský ušatí..

14 říj 2009, 12:26
ForumNO Helper
ForumNO Helper

Návod už je opraven a co se týká těch souborů cer a key jsou u mě všechny na správném místě. Stala se změna tak tomu dejte chvilku čas ;)

14 říj 2009, 13:15
Začátečník
Začátečník

Telefon: Nokia E51
Ahoj chtěl bych se zeptat když mám staženej ten .cer a .key w pc ... Co ještě musim stáhnout abych to mohl dát do telefonu a ty dwa soubory mám dát do telefonu přes Nokia PC Suite???? A samotnou certifikaci dostanu do mobilu jak??Díky moc

Naposledy upravil SsajmonN dne 02 lis 2009, 17:14, celkově upraveno 1

02 lis 2009, 17:05
Profil E-mail
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Bookmark and Share